vineri, 18 noiembrie 2011

Agat indian

Piatra protectoare
          Agatul cu formula SiO2 este stratificat, cu straturi uneori concentrice cu o mare diversitate de culori.
Se poate recunoaşte în majoritatea cazurilor după straturile, de la alb-lăptos, gri, albastru, verde, roz până la cenuşiu închis, brun închis, de obicei striat, translucid opac cu luciu sticlos ,gras, mat.
Culorile variate sunt datorate urmelor de diferite metale Fe, Ni, Cr, Mn şi altele.
          În functie de structura si incluziunile diferitelor metale agatele au proprietati caracteristice si efecte vibratorii specifice asupra utilizatorului. Agatul preia denumirea ţării de provenienţă.
            Astăzi vă prezint un set simplu şi discret creat special pentru o prietenă dragă mie. Mădălina e o fată veselă, plină de viaţă, care îmi dă energie pozitivă de fiecare dată când o văd. Şi-a dorit foarte mult bijuterii cu agat, în acelaşi timp si-a dorit ceva în culorile toamnei. Pentru că am găsit sfere de agat indian în culori superbe apropiate de ceea ce îşi dorea, am hotărât sa trec la muncă:

 Metalul care mi s-a părut cel mai potrivit a fost bronzul, un bronz antichizat, care dă un aer mai sofisticat întregului set.


Un detaliu care face aceşti cercei mai speciali: sfera mare a unui cercel se asortează cu sfera mică a celuilalt cercel. Este un schimb de nuanţe plăcut.

Brăţara conţine mai multe nuanţe plăcute, între pietre am prins zale de lanţ, iar prinderea se face cu o piesă tip cârlig, astfel brăţara e reglabilă, iar lanţul e finalizat cu o spirală.



Mădălina a fost încântată şi probabil acum prezintă colegelor noile ei achiziţii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu